Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: oktobris 2, 2022

Sapņu ķērājs ir man

 Radošā ceturtdiena ar sapņu ķērājiem bija darbīga. Biedrības Mums Pieder Pasaule Laura mācīja, rādīja, darīja un iedvesmoja bērnus uz aktīvu līdzdalību. Tiekamies vēl vienā ceturtdienā! 

Lasītākās grāmatas

Paldies bibliotēkas lasītājiem, kuri izvēlas lasīt grāmatas neatkarīgi no sezonas, garastāvokļa un citu iemeslu dēļ. Attēlā redzamas līdz šim vislasītākās grāmatas. Kā redzams, tad latviešu oriģinālliteratūra prevalē pār tulkoto. Interesanti, vai ne.

Rokdarbi bibliotēkā

 Biedrība "Mums Pieder Pasaule" iedvesmoja bērnus uz rokdarbiem. Pirmā nodarbība - aprocīšu pīšana jau bija, bet atskaņas joprojām dzirdamas. Tāpēc no šodienas bibliotēkā pieejams Kumihimo disks , dzija, mulinē diegi, lai katrs var sev kaut ko uzpīt. 

Melnās grāmatas

 Latviešu mitoloģijā Melnā grāmata ir burvju grāmata. Bibliotēkā, izliktajā izstādē, melnās grāmatas melnas ir tikai pēc izskata. Tās pat nav baisas. Protams, tajās ir stāsti par vampīriem, spocīgiem un ļauniem notikumiem, bet netrūkst dzīves pamācību, dzīvesstāstu, romānu un dzejas.  No grāmatas R.B. "Suns, kurš atrada skumjas"

Spoku stāsti gaida

Jau sāk .... bērni sāk meklēt 👀 grāmatas par spokiem, 👻zombijiem, vampīriem😈💀 un skeletiem...  Tas notiek bez bibliotekāra 📖padoma, jo tādas grāmatas jau laicīgi saliktas vienā plauktā📚. Atliek pašam izvēlēties. Mazai baiļu devai fragmenti no grāmatām: 👻" Man tā trīcēja kājas, ka, vairs nespēdams nostāvēt, noslīgu uz kāda auksta akmens. Labi apzinājos, ka zem manis nu atrodas kapu plāksne... " ( M.Rungulis "Tas, kas lēkā visu nakti", 37.lpp.) 👿" Mati uz skausta saceļas stāvus, un sirds apmet kūleni. Vakaros viņu parkā nekad nemana nevienu cilvēku. Bet tagad tur stāv vecs vīrs ar lāpstu rokās! " (D.Hējers "Krēslas gari un citi spoku stāsti", 5.lpp.) 👾" Tajā brīdī uz bēniņiem kaut kas skaļi nodunēja, un meitene, aizmirsusi par visu citu, lielā izbīlī pameta istabu un aizslēģoto māju." (M.Rungulis "Asins lietus", 30.lpp.) 💀" Viņa kaulainā roka sniedzās uz Mārtina pusi un grāba aiz kakla. Bija tā, it kā Mārtins b