Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: aprīlis 24, 2016

Ziv zup 2016!

29. un 30. aprīlī Kuldīgā biedrība „Kūrava”, Kurzemes kultūras mantojuma centrs jau desmito reizi pulcinās stāstniekus un atbalstītājus uz Kurzemes stāstnieku festivālu „Ziv’ zup’” , kas ir senākais stāstnieku festivāls Latvijā.Šogad festivālā varēs noklausīties stāstnieku meistarklases Kuldīgas Mākslas namā, kā arī koncertu „Laimīgā satikšanās”, kurā būs iespēja dzirdēt stāstus no festivāla goda viesiem Kolina Makalistera (Skotija) un Inaki Suso Espada (Spānija) un izciliem Kurzemes stāstniekiem.

Stāstu teātris

Pilsrundāles bibliotēkai tagad ir savs Stāstu teātris vai Kamišibai.   Attēlu teātra jeb kamišibai tradīcija nāk no Japānas un ir balstīta ceļojošo stāstnieku idejā savus stāstus ilustrēt ar mainīgiem attēliem, kas ievietoti skatuvei līdzīgā ietvarā. Šodien bija pirmizrāde! Ciemojos pie Pilsrundāles vidusskolas 1.klases, kur rādīju V.Disneja stāstu par Tīģeri, kurš mācēja lēkt. Teātris var sākties! Pēc tam sacensības lēkāšanā. Prieks bija visiem!

Zemgalei grāmata

Pateicoties Dimzēna aicinājumam, piedalījos vienreizējā pasākumā! Tas bija A.Jansones grāmatas “Apģērba attīstība Zemgalē 19.gadsimtā” atvēršanas svētki. Tagad Rundāles novada Pilsrundāles bibliotēkā būs pieejama šī grāmata ar autores ierakstu “Rundāles novadam no grāmatas autores, novadnieces Aijas Jansones.” Grāmatā ir attēls no Ziedoņu puses “Lielupe pie Ziedoņiem” no mūsu puses.

Tirgū noskatītas

Gaismas pilī notika 2. Bibliotēku ideju tirgus. Arī es tur biju, apsveicu Dainu Girvaiti ar titulu "Pagasta bibliotekārs-Gaismas nesējs 2016" un šo to atradu labu esam.