Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: aprīlis 3, 2016

Teiku izpēte novadā

8.aprīlī Svitenes biznesa bibliotēkas konferenču zālē notiks seminārs „Pa zemgaļu iemītajām pēdām”, kurā tiks izzināts un salīdzināts Latvijas un Lietuvas folkloras mantojums – teikas. Seminārs ir viens no pasākumiem Latvijas un Lietuvas sadarbības projektā, kura iniciatore ir Laima Karpavičiūte no Rundāles novadam tuvās Žeimes Lietuvā un viņas domubiedri - skolotāji, skolu un publisko bibliotēku bibliotekāri, muzeja darbinieki, kuri vēlas iepazīties ar Rundāles novada teikām, nostāstiem, paskatīties plašāk, salīdzinot raksturīgākos tēlus Latvijas un Lietuvas teikās. Vairāk lasiet te >>>>>>>>>>>> . 

Rundim veļas diena

Bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā ir veļas diena!

Pa draugam 15.izstāde

Ciklā "pa draugam" jau 15.izstāde - "Kristīnes Baltas smaržīgās sveces". Sveces ir roku darbs un gatavotas Kristīnes uzņēmumā "Kristell" - silta gaisma. Izstādē ir mazas tējas svecītes dažādu formu un smaržu: ābolu, kanēļa, jūras, liepu, zemeņu. Dārza sveces dekoratīvos spainīšos, lielas sveces, kas veidotas no dažādu krāsu pārejām un sveces-kūciņas. Nāciet skatīties, smaržot un iegādāties. Izstāde būs apskatāma no 4. līdz 30.aprīlim. Vairāk varat uzzināt pa tālr. 27747150

Satiku savu meistaru!

1.aprīlī notika stāstu vakars "Stāstus tinu kamolā". Tas tika organizēts akcijas "Satiec savu meistaru" ietvaros. Vakarā stāstīju Rundālē pierakstītas pasakas, teikas, nostāstus un tādas, kas ir man tuvas no citiem krājumiem. Pilsrundāles vidusskolas 10.klases skolniece Dita Liepiņa pastāstīja par savu projektu, kura laikā savāca Rundāles pils nostāstus. Radošo daļu aizpildīja A.Maldutes (Vecrundāles bibliotēka) darbnīca, kurā veidojām Stāstu ķērājus, lai tajos saķertos viss, kas tika stāstīts. Kā tas bija, skatiet te >>>>>>>>>>>>>>>> .

Andele beidzās, lai dzīvo andele!

Bibliotēka realizēja iedzīvotāju vēlmi andelēties un tas izdevās! Sanāca jaunas māmiņas, omītes, bērni un ziņkārīgie. Vislabākā andele bija ar apģērbu bērniem un dāmām, kā arī ar rotām. Kas palika pāri, tas tika izdalīts bez maksas mazāk turīgajiem. Paldies visiem! Vai būs nākamā? Iespējams!