Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: decembris 30, 2018

Pa draugam 33

Bibliotēkā apskatāma jauna izstāde "Noskaņu ainavas enkaustikas tehnikā".  Izstādes autore ir Lūcija Volodina. Enkaustika (no grieķu: ἐγκαυστική, enkaustikē — 'iededzināt') ir glezniecības tehnika, kurā kā krāsu pigmentu saistvielu izmanto karstu kausētu vasku. Plašākā nozīmē par enkaustiku dēvē arī vaska glezniecību. Hobija līmenī tā ir zīmēšana ar gludekli un vaska krītiņiem. Tā ir 33. izstāde ciklā "Pa draugam" un apskatāma no 2.janvāra līdz 2.februārim.

Novadnieku mājas

 Bibliotekārs atvaļinājuma laikā pabraukā ar velosipēdu pa pagastu un to, ko redz, atrod par labu esam, lai atgādinātu par mūsu novadniekiem. Šoreiz par diplomāta un valstvīra  Fr. Vesmaņa dzimtas mājām "Kraukļi".   Spiediet te un lasiet citātus par mājām no Fr.Vesmaņa grāmatas "Klausieties pagātnes soļos".

9. Zemgales stāstnieku festivāls

  Šogad 9. Zemgales stāstnieku festivāla "Gāž podus Rundālē!" rīkotāji, pulcējot stāstniekus septembra sākumā, par festivāla caurviju motīvu izziņojuši tēmu “Dievs ir vislielākais stāstnieks”. Festivālā norisināsies stāstnieku koncerts bērniem un vecākiem un lielais stāstnieku koncerts kopā ar folkloras kopu “Tīrums”. Tāpat iecerēta ir tikšanās ar Bārbeles bibliotēkas vadītāju Brigitu Krauzi, saruna par cilvēkatmiņu saglabāšanu Bārbeles bibliotēkā un kopīga došanās dabā. Festivāls norisināsies no 3. septembra līdz 4. septembrim Pilsrundālē, Bārbelē, Kurmenē. Pieteikšanās dalībai festivālā norisinās līdz šī gada 24. augustam, zvanot pa tālruni (+371) 29872017 vai rakstot e-pastu, adresējot to Aelitai Ramanei uz e-pasta adresi aelita.ramane@rundale.lv .    Plašāk: http://unesco.lv/.../aicina-pieteikties-9-zemgales.../ #zemgalesstāstniekufestivāls #stāstniecība #UNESCOstāstubibliotēkas

Augusta jubilāri

 Rundāles novadnieku kalendārā jauns mēnesis - augusts. Četri novadnieki atzīmē savas dzimšanas dienas. Viss novadnieku kalendārs pieejams te . 

Ziemassvētki atmiņās

 

Ziemassvētki novadnieka atmiņās

 

Atvērsim grāmatu Rundālē

Kas tik nav piedzīvots bērnībā!! Katram ir kāds stāsts iz bērnības laika, kad mammas nemaz nezināja, kas pa dienu ar mums noticis. Tāpat kā mēs par mammu bērnu dienām uzzinām tikai no dažiem atmiņu uzplaiksnījumiem nejaušā sarunā. 23. februārī plkst. 19:00 Rundāles MFC atvērsim grāmatu "Viss štokos, muterīt! Atnāciet, uzzināsiet, kas šajā grāmatā salikts. 

Ziemassvētki novadnieku atmiņās 2

  Turpinās novadnieku Ziemassvētku atmiņu stāsti. Šoreiz no Rundāliešu pirmās atmiņu grāmatas "Atmiņu upe plūst", kas iznāca 2018. gada decembrī. #atmiņuupeplūst , #RundālesNovadnieks , #pilsrundalesbiblioteka , #novadpētniecība , #dzīvesstāsti

Grāmatas bibliotēkām

  Projektā "Vērtīgo grāmatu iepirkuma programma publiskajām bibliotēkām" bibliotēka saņēmusi 56 grāmatas dažādās nozarēs, bērnu un tulkoto literatūru. Tās gaida savu lasītāju.