Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: augusts 25, 2024

Svinam!

 Pirms pieciem gadiem, 2019. gada 29. augustā, atklāja Rundāles MFC, kurā atrodas arī Pilsrundāles bibliotēka. Pasākums bija ļoti apmeklēts!!! Skatieties nelielu atskatu pagātnē.

Zeltainā rudens virpulī

Sudraba tīmekļi lido pa gaisu, Rudens, rudens ir klāt. Ak, kā gribētos vēl ko skaistu Izjust vai izdomāt! (Jāzeps Osmanis) Bibliotēkā apskatāmas Jāņa Baļčūna fotogrāfijas, kurās redzama zeltaini oranžā rudens gaisma mežā, uz ceļa, purvā un saulrietā.  Izstāde apskatāma no 26. augusta līdz 26. septembrim bibliotēkas darbalaikā.

Rakstnieki Rundālē 4

 Pilsrundāles bibliotēka atsāk projektu Rakstnieki Rundālē. Projekta ietvaros dažādas klašu grupas tikās ar iemīļotiem un populāriem rakstniekiem, dzejniekiem, kas bērnus ļoti iepriecināja. Bibliotēka 3 gadus piedalījās VKKF projektu konkursā, gūstot finansiālu atbalstu autoru dalībai. Bija vairāku gadu pārtraukums, lai ar jaunu sparu veicinātu Restartu lasīšanai. Pirmā tikšanās 2024. gadā notiks 18. septembrī ar rakstnieci Ievu Samausku. Uz tikšanos aicināti 3. - 4. klašu grupas izglītojamie. Tikšanās notiks Rundāles MFC Kultūras zālē.

Bērnu žūrija 2024

Ja kādam ir vēlme piedalīties Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijā 2024, tad no 28 grāmatu kolekcijas Pilsrundāles bibliotēka/library ir iespēja izlasīt no 5+ kolekcijas 3 grāmatas, no 9+ kolekcijas - 2 grāmatas, no 11+ kolekcijas - 4 grāmatas, no 15+ kolekcijas - 6 grāmatas un no vecāku kolekcijas - visas 4 grāmatas. Plakātā tās grāmatas atzīmētas ar zilu ķeksi. Trūkstošo grāmatu varēs pasūtīt kādā no Rundāles apvienības pārvalde bibliotēkām.