Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: jūlijs 10, 2016

Bērnu izstāde

Bibliotēkā ir iespējams apskatīties bērnu gleznojumus, kuri tapa plenērā 13.jūlijā. Izstāde " Tapa teikas" ir koša, tajā ir velni, spoki, nāras un Rundāles ozoli. Izstāde ir cikla "Pa draugam" 17.izstāde.

Kāzu laiks

Vasara ir kāzu laiks un  bibliotēka piedāvā literatūras izstādi "Precamies?". Tajā izliktas grāmatas par kāzu rīkošanu no ieceres līdz pat pirmā bērna dzimšanai, apsveikumi un tosti, slavenākie pāri un liels daudzums daiļliteratūras par bēgošām līgavām, līgavaiņiem, kāzām Vegasā un mūsu pašu Latvijā.

Itālijas bibliotēkā

9.jūlijā bija iespēja ielūkoties Udžate-Trevano pilsētiņas bibliotēkā. Diena bija tik karsta +38 un durvis bija atvērtas!  Grāmatas bija visur un slāņiem. Datorvietas - trīs. Bibliotekārs bija vīrietis.  Plaukti no metāla un ļoti blīvi saliktas grāmatas.  Noformētas ar nodaļu uzlīmēm.  Bērnu nodaļa atradās pagrabā, kur bija ļoti vēss.  Grāmatas ir tik līdzīgas visās bibliotēkās. Lūk, Šausmīgā tante! Pilsētas mērs teica, ka drīz renovēs vienu ēku (to mums parādīja), kur agrāk rādīja kino un tajā izvietos pilsētas bibliotēku. 

Bērnu ekskursija

Reiz Laima sēdēja un raudāja gaužas asaras. Dievs gāja garām un jautāja, kas noticis. Laima atbildēja, ka viņai sirds sāp, jo nevar visus cilvēkus darīt laimīgus. Dievs teicis, ka es tev palīdzēšu. Šajā vietā, kur sēdi, izveidošu avotu. Cilvēki nāks un veldzēsies un kļūs ļoti laimīgi. Tā arī noticis un vēl tagad Vilces parkā ir tas avots. Arī es tur dzēru un kļuvu laimīga! Jau sesto gadu sava novada labākos lasītājus - bērnus vedam ekskursijā. Šoreiz vedām uz Vilces novadu un Jelgavu. Kā tur gāja, ko redzējām un darījām-to skatiet te >>>>> .

Mazbānītis Zemgalē

Sižets par mazbānīti Zemgalē mūsu stāstu vakarā "Mazbānīša tuvumā" .