Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: septembris 6, 2015

Festivāls būs!

No šī gada 25. – 27. septembrim Rundāles novada Pilsrundālē notiks ikgadējais stāstnieku festivāls „Gāž podus Rundālē”, kas šogad notiks sadarbībā ar Rundāles novada Kultūras nodaļu un iekļausies pasākumā „Bērīts` manis kumeliņis”, atzīmējot Krišjāņa Barona 180 gadskārtu, izceļot latvietim tik nozīmīgo, pat svēto dzīvnieku – zirgu. Zemgales stāstnieku festivāls „Gāž podus Rundālē!” ir radies UNESCO Latvijas Nacionālās Komisijas (turpmāk LNK) tīkla „Stāstu bibliotēkas” ietvaros. Pilsrundāles bibliotēka ir viena no UNESCO LNK tīkla „Stāstu bibliotēkas” dalībniecēm. Festivāla programma pieejama novada mājas lapā . Pieteikties varat šeit :  http://doodle.com/poll/e5cattiv42k9vt2q#table Vairāk par festivālu  mājas lapā www.stastubibliotekas.com

Rainim 150!

"Kas darbu nedara, tas par darbu runā. Kas darbu nespēj, tas darbu kritizē. Kas darbu dara, tas klusē, un darbs par viņu runā. "

Izstādes bibliotēkā

Bibliotēkā varat aplūkot 3 izstādes: "Visa pamatā ir stāsts!"/V.Kaijakam - 85/ , kurā izliktas rakstnieka populārās grāmatas, tai skaitā paša sarakstītā biogrāfija "Koka kāja, Kapu māja" jeb Stāsts par to, kā es septiņreiz no nāves izglābos"/2012, Zvaigzne ABC/. "Mēs esam BALTI" , atzīmējot Baltu vienības dienu 22.septembrī, izliktas vēstures grāmatas, kurās plašāk izstāstīti mūsu tautas rašanās pirmsākumi, spēka zīmes un pat Baltu pasakas. Trešā izstāde ir bērniem, jo tajā izliktas " Bērnu žūrijas 2015" grāmatas. Bibliotēka šajā programmā nepiedalās, bet piedāvā saviem lasītājiem lielāko daļu no ieteiktajām grāmatām .  Septembris ir Dzejas mēnesis un J.Raiņa 150 gadskārta, tāpēc aicinu lasītājus nākt un izvēlēties ne tikai Raiņa dzejas, bet arī citu dzejnieku darbus, jo to bibliotēkā ir ļoti daudz.