Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: marts 11, 2012

Multeņu diena

Skolas brīvlaikā, piektdien, 16.martā, visu dienu varēs skatīties latviešu multfilmas, jo godināsim multiplikatori Rozi Stiebru apaļā jubilejā. Viņa ir izveidojusi 62 multenītes. Skaitiet paši!

Pasaules mantojums

UNESCO Latvijas nacionālā komisija sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku, Latvijas Bibliotekāru biedrību un Latviešu valodas aģentūru aicina Latvijas bibliotēkas piedalīties akcijā "Pasaule t@vā bibliotēkā – UNESCO Pasaules mantojuma izzināšana". Ar šo akciju tiek turpināta pasaules bibliotēku kampaņa, kuras mērķis ir izcelt bibliotēkas vērtību mūsdienu sabiedrībā, apgūt tās neierobežotās iespējas un izzināt bibliotēkas piedāvātos līdzekļus kā mūsdienu informācijas resursu. Arī Pilsrundāles bibliotēka 13.martā 13:00 aicina uz pasākumu, kurā salīdzinās Persiešu dārzu Indijā ar Rundāles pils rožu dārzu. Salīdzināsim, zīmēsim, veidosim! Nāc, iepazīsti pasaules kultūras mantojumu bibliotēkā un pavadi skolas brīvdienas mazliet interesantāk!

Par senioru stāstiem Rundāles novada ziņās

LASĪTĀJU KLUBĀ - STĀSTI PAR DZĪVI 26.janvārī Pilsrundāles bibliotēkā sākās Lasītāju kluba ceturtais gads ar nosaukumu „Senioru gads ir sācies!”. Eiropas Komisija šo gadu nosaukusi „Eiropas gads aktīvām vecumdienām un paaudžu solidaritātei”, jo vēlas pievērst sabiedrības uzmanību tai sabiedrības daļai, kura tiek uzskatīta par mazaktīvu pensionēšanās vecumu sasniegušu ļaužu kopumu, bet patiesībā, tie ir pieredzes bagāti, nobrieduši cilvēki, kuri vēl daudz ko var dot citiem. Runājot par senioru atspoguļojumu literatūrā, lasot anekdotes un citējot pasaules slavu guvušu personību domas, atnākušie kluba lasītāji izteica vērtīgus ieteikumus. Piemēram, viņi vēlas tikties ar Domes priekšsēdētāju, jo, lai arī viņš ir tas, kurš jau palīdzējis atrisināt vairākas problēmas, tomēr regulāras tikšanās būtu apsveicamas, jo viņiem ir vajadzīga izrunāšanās par to, kas pagastā vai pat novadā būtu jāuzlabo un, viņuprāt, tieši Aivars Okmanis spēj novest lietas līdz galam. Tāpat seniori vēlas lielāku pretimn