Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: maijs 12, 2013

Lasi logos!

Starp projektiem un sabiedriskiem darbiem  nolēmu relaksēties, darinot sev tik mīļos izgriezumus no papīra, kas tagad izlikti bibliotēkas logos. Lai priecē garāmgājējus!

Uz Žemaitiju!

22. un 23.maijā apmeklēšu Pluņģes un Šilutes bibliotēkas. Braucienu organizē Latvijas bibliotekāru biedrības Zemgales nodaļa . Viesosimies 19.gs. neorenesanses stila muižā, ko būvējis komponista Mihaila Oginska mazdēls Mikolas Oginskis, iedvesmojoties no slavenās pils Francijā. Apskatīsim Žemaitijas Nacionālo parku, Ventes ragu un daudz ko citu turp un atpakaļ ceļā.

Mežotnē svētki

18.maijā jau septīto reizi abos Lielupes krastos Rundāles novadā un Mežotnes pagastā norisināsies Mežotnes pilskalna svētki. Svētkos piedalīsies vēstures biedrības no vairākām Latvijas pilsētām, folkloras kopas, uzņēmēji, amatnieki un senvēstures entuziasti no Bauskas novada. Svētki sasaista zemgaļu senatni ar mūsdienīgām sadzīves vēstures rekonstrukcijām, kurās ir iespēja iesaistīties svētku apmeklētājiem. Svētkus rīko Zemgaļu kultūras biedrība „Upmale” sadarbībā ar Rundāles novada domi. Svētkus atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, SIA „VNĪ pilis” – Mežotnes pils, Bauskas Kultūras centrs un SIA „Kards”. Svētku programma pieejama te: http://www.rundale.lv/lv/aktualitates/18maija_mezotnes_pilskalna_svetki_2013.htm