Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: marts 10, 2019

Jauna izstāde

Bibliotēkā apskatāma jauna gleznu izstāde "LAILĪGALA". Tās ir Lailas un Līgas gleznas - ziedi, ainavas un akts. Tādas jūs vēl neesiet redzējuši! Ciklā "Pa draugam" tā jau ir 34.izstāde un būs apskatāma līdz 11.aprīlim.

Pasaku gads Latvijā

13. martā tika oficiāli pasludināts Latvijas Pasaku gads. 13. marta ieraksts pieejams  te . Bet pirmā atklāšana notika 19. februārī Tukuma muzejā . Kāpēc tā? Tāpēc, ka diviem pasaku vācējiem A.Lerhim Puškaitim 2.septembrī atzīmēsim 160, bet P.Šmitam 25.decembrī 150 gadadienu.

Stāstu bibliotēkas tiekas

UNESCO LNK "Stāstu bibliotēkas" pulcējās uz pirmo šī gada semināru, kurā atklāja Pasaku gadu, izvērtēja padarīto un diskutēja par nākotni. Latvijas stāstnieku asociācijas vadītāja Māra Mellēna/foto: A.Ramane/ "Stāstu bibliotēkas" nodarbojas ar visdažādāko stāstu pasākumu rīkošanu savās bibliotēkās. Katrai ir sava vēlme, iespējas un pieredze, bet visas ir vienotas stāstniecības nozīmīgumā.

Proti izstāstīt teiku

Ar diviem spožiem notikumiem 2019.gada 10.martā Katlakalna Tautas namā ieskandināja šī gada Lielo Stāstu nakti. Vispirms plkst. 14.00 atvēra Katlakalna 100 stāstu 1.burtnīcu, bet pēc tam, no plkst. 16.00 norisinājās stāstniecības meistarklase KĀ IZSTĀSTĪT TEIKU? Stāstīšanas pieredzē un zināšanās dalījās Stāstnieku stāstnieks un arī zinātnieks, vairāku zinātnisku rakstu, pētījumu, krājumu un monogrāfiju autors, Latvijas folkloras krātuves pētnieks Guntis Pakalns. Tikpat dāsni praktiskajā stāstīšanā un pieredzē dalījās Aelita Ramane, Pilsrundāles (Stāstu) biblotēkas vadītāja un arī stāstniece ar vairāku gadu stāžu.