Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: aprīlis 28, 2024

Mātes dienai

Mātes diena jeb Māmiņas diena ir starptautiski svētki par godu māmiņām, Latvijā tos svin otrajā maija svētdienā. Šajā dienā apsveikumus saņem māmiņas atšķirībā no Starptautiskās sieviešu dienas 8. martā, kad tiek sveiktas arī tās sievietes, kurām nav bērnu. Mātes dienā sveic ne tikai savu māmiņu, bet arī vecmāmiņas, sievasmātes un vīramātes. Mātes dienu dažādās valstīs svin atšķirīgos datumos. Latvijā un Igaunijā mātes dienu svin otrajā maija svētdienā, bet, piemēram, Lietuvā — pirmajā maija svētdienā. Pirmo reizi mūsdienu Mātes diena maija otrajā svētdienā tika svinēta 1908. gadā ASV, kad svētdienas skolas skolotāja Anna Rīsa Džārvisa no Rietumvirdžīnijas par godu savai mātei rīkoja baznīcu  dievkalpojumus. Pilsrundāles bibliotēkā izlikta grāmatu izstāde, kurā ir apkopoti latviešu dzejnieku veltījumi mātēm. Laipni aicināti iedvesmoties un izvēlēties.

Mana bibliotēka

 Vai zināji, ka TU pats vari kļūt sev par bibliotekāru? Tikai daži soļi un TU būsi pārsteigts par iespējām, kādas pavērsies. Nāc un saņem "atslēgu"! 

Bibliotēka piedāvā

 Pilsrundāles bibliotēka jau kādu laiku piedāvā kļūt par e-grāmatu bibliotēkas lasītāju.  "3td E-grāmatu bibliotēka" ir pakalpojums, kas reģistrētajiem pašvaldību publisko bibliotēku lietotājiem piedāvā bez maksas lasīt e-grāmatas tiešsaistē mobilajā ierīcē vai datorā. Šo iespēju Valsts vienotajā bibliotēku informācijas sistēmā nodrošina Kultūras informācijas sistēmu centrs sadarbībā ar SIA "Tietoevry Latvia". Vairāk kā 10 lasītāji to jau izmanto. Ja esi gatavs, izmēģini arī Tu.