Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: augusts 3, 2014

Bērniem prieki!

Bibliotēku labākie lasītāji-bērni! 23.augustā visi novada bērni, kuri būs izvēlēti, kā labākie lasītāji no savām bibliotēkām, dosies ekskursijā! Apskatīsim veco datoru muzeju Siguldā, Līgatnē viesosimies Pasaku mājā, iziesim Sajūtu taku ar basām kājām Valmierā un Mazsalacas muzejā apskatīsim Peļu kolekciju. Ekskursiju atbalsta Rundāles novada pašvaldība.

Pa kluso...

Pilsrundāles bibliotēkai ir trīs mazas istabiņas, bet vismazākajā atrodas bērnu stūrītis, kur šogad pieejama tāfele! Tad nu šad un tad kāds kaut ko uzzīmē un pārsteidz mani. Te zēnu "pa kluso" Te meiteņu "pa kluso"

Grāmatu dāvinājums visiem

76 grāmatu ieguvums bibliotēkai un centrā pašas dāvinātājas dēla grāmata!  Vasaras vidū Edīte Untāle uzaicināja mani uz savām mājām, lai atlasu bibliotēkai noderīgu literatūru no viņas bibliotēkas. Kad bija atlasīti divi maisi ar jaunām un ne tik jaunām, bet derīgām grāmatām, atklājās, ka esam novadnieces, tāpēc tālākā darbība bija ļoti pacilājoša, kas vainagojās ar 25 maisu nogādi uz Pilsrundāles bibliotēku. Protams, ka ne jau viss to saturs nonāca bibliotēkā. Daļa jau atlasīta latviešu kopienai Anglijā, kur atvēra bibliotēku un šo darbu koordinē Svitenes kolēģe Ārija. Daļa nonāca uz manu lasītāju iemīļotā galda "Lasītāji dāvina lasītājiem", bet sliktākā daļa, kur peles bija savus zobus "pielikušas", nonāca makulatūrā. "Lasītāji dāvina lasītājiem"-nāc un izvēlies pats! PALDIES dāsnajai k-dzei!