Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: oktobris 11, 2015

Pastnieku gaidījāt?

Pilsrundāles bibliotēkā 21.oktobrī plkst. 17:00 uz stāstu vakaru  pulcēsies pasta darbinieki, lai atcerētos, kā tad bija, kad pasta somas bija smagākas un ceļi neizbrienami, kad vienīgais saziņas veids bija telegramma vai vēstule. Laipni aicināti visi, kas vēlas dzirdēt lielisko Rundāles  pastnieku atmiņas!

Mūsu mantojums - cilvēku atmiņas

Atzīmējot UNESCO 70.gadadienu, šī nedēļa no 12. - 18.oktobrim, pasludināta par UNESCO nedēļu, kuras  laikā  visā Latvijā notiek dažādi pasākumi, kuros cildina kultūras mantojumu, izglītību un nemateriālas vērtības. UNESCO darbs Latvijā apkopots brīnišķīgā izdevumā. "Labākie piemēri, kā veicināt sabiedrības iesaisti Latvijas kultūras mantojuma izzināšanā un atpazīstamības veicināšanā, no šodienas ikvienam interesentam pieejami UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas  un tās sadarbības tīklu kopīgi veidotajā izdevumā „ Radoša kultūras mantojuma komunikācija vietējā sabiedrībā ”." Arī  Pilsrundāles bibliotēka  ir tajā skaitā un par stāstu vakariem varat izlasīt 66.lpp. Vairāk par idevumu lasiet UNESCO LNK  mājas lapā .

Ideju tirgū

13.oktobrī Pilsrundāles bibliotēka piedalījās LBB 17.konferencē, un Bibliotēku ideju tirgū prezentēja savu ideju par Zemgales stāstnieku festivālu , kurš notika jau 4 reizi. Tā kā vietas bija par maz, lai vizuāli parādītu to, kas bija sagatavots, tad "izgāju tautās" ar savām Stāstu kārtīm. Tās lieliski palīdzēja, jo sarunas gaitā stāstīju kolēģiem par to, ko daru, bet kolēģi bija ļoti skopi savos stāstos. Laikam jau lielākā daļa viņi ir lieliski darītāji!

UNESCO nedēļa Pilsrundālē

UNESCO kopš tās dibināšanas pievēršas mantojuma kopšanai un saglabāšanai nākamajām paaudzēm. Arī UNESCO darbs Latvijā ir izcelt šīs vērtības un rast jaunus veidus, kā par tām stāstīt sabiedrībai.Šogad UNESCO nedēļa norit no 12. līdz 18. oktobrim, un tā ieskandina arī Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas UNESCO 70. gadadienu. UNESCO nedēļa pirmo reizi tika atzīmēta 2011. gadā, kad apritēja 20 gadi kopš Latvija pievienojās organizācijai. Vairāk nekā 100 pasākumi visā Latvijā šonedēļ aicina ikvienu izzināt vietējo kultūras mantojumu – ir sākusies UNESCO nedēļa. Izstādes, izglītojošas ekskursijas, konkursi, lekcijas, stāstu pēcpusdienas un daudzus citus interesantus un izzinošus pasākumus vairāk nekā 30 pilsētās un novados rīko gan pašvaldības, gan skolas un bibliotēkas, gan arī muzeji un citas organizācijas. Vairāk par pasākumiem visā Latvijā skatiet šeit . Pilsrundāles bibliotēka arī piedalās šajā nedēļā un jau pabija 1.Vidzemes stāstnieku festivālā "Stāst

Ideju tirgus

Rītā visi bibliotekāri aicināti uz Latvijas bibliotekāru 17.konferenci (LATBIB17) "Dinamiskas bibliotēkas: piekļuve, attīstība un pārmaiņas". Programma pieejama šeit .  Pirmo reizi konferencē būs Bibliotēku ideju tirgus, kurā kolēģi stāstīs par savām idejām, pasākumiem un to realizāciju.  A.Ramane stāstīs par  Zemgales stāstnieku festivālu , jo ir šīs idejas autore un realizētāja.