Pāriet uz galveno saturu

UNESCO nedēļa Pilsrundālē

UNESCO kopš tās dibināšanas pievēršas mantojuma kopšanai un saglabāšanai nākamajām paaudzēm. Arī UNESCO darbs Latvijā ir izcelt šīs vērtības un rast jaunus veidus, kā par tām stāstīt sabiedrībai.Šogad UNESCO nedēļa norit no 12. līdz 18. oktobrim, un tā ieskandina arī Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas UNESCO 70. gadadienu. UNESCO nedēļa pirmo reizi tika atzīmēta 2011. gadā, kad apritēja 20 gadi kopš Latvija pievienojās organizācijai.

Vairāk nekā 100 pasākumi visā Latvijā šonedēļ aicina ikvienu izzināt vietējo kultūras mantojumu – ir sākusies UNESCO nedēļa. Izstādes, izglītojošas ekskursijas, konkursi, lekcijas, stāstu pēcpusdienas un daudzus citus interesantus un izzinošus pasākumus vairāk nekā 30 pilsētās un novados rīko gan pašvaldības, gan skolas un bibliotēkas, gan arī muzeji un citas organizācijas.
Vairāk par pasākumiem visā Latvijā skatiet šeit.


Pilsrundāles bibliotēka arī piedalās šajā nedēļā un jau pabija 1.Vidzemes stāstnieku festivālā "Stāsti krēslā" Valmierā no 9.-11.10., bet bibliotēkā 14.10. būs stāstu vakars"Skolotājs skolo" jeb skolotāju stāsti.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Vērts pieminēt

 Četri kungi, kuriem oktobra mēnesī atzīmējam ievērojamas jubilejas, ir pelnījuši, ka tos pieminam. Dzimuši Rundālē un Svitenē, skolojušies Jelgavā, Maskavā, Pēterburgā, karojuši Tīreļpurvā, strādājuši Jelgavā, Rīgā, Rūjienā.