Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: novembris 3, 2013

Ziema Ziemeļos

Latvijā jau 16.reizi notiks Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa. Šogad tā sāksies no 11.novembra un ilgs līdz 17.novembrim. Nedēļas tēma - "Ziema Ziemeļos". Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē Biedrības Norden asociācija (Foreningen Norden Forbund), bet Latvijā - Ziemeļu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru un biedrību Norden Latvijā. Nedēļai raksturīgi Rīta stundu lasījumi bērniem un Krēslas stundas pieaugušajiem. Visas dalībvalstis vienlaicīgi lasa kādu grāmatas fragmentu, ko izvēlas skandināvu valstīs.  Pilsrundāles bibliotēkā šogad notiks rīta stunda, sadarbībā ar Pilsrundāles vidusskolas bibliotekāri Intu Poču un sākumskolas klasēm no 1.-4.klasei ieskaitot. Mēs iepazīsim mazo Plupu un Tulugaku.

Vācieša mēnesis

13.novembrī Ojāram Vācietim paliktu 80 un bibliotēkā izliktā izstāde "Ojārs Vācietis. Starp dzeju un cilvēkiem" atgādina par to. Viņa dzeju joprojām mācās, studē, atceras un lasa. "Mēs savai laimei attīrījām ielu. Tas nebij aizputināts ziemas ceļš, Bet ceļš uz kaut ko varenu un lielu."/O.Vācietis /

Uz Kursīšiem!

Rītā bibliotēka slēgta, jo bibliotēkas vadītāja dosies pieredzes apmaiņas braucienā uz Saldus pilsētas un rajona bibliotēkām. Noteikti apmeklēsim Mārtiņu Lagzdonu Kursīšu pagasta bibliotēku-informācijas centru , jo viņš ar savām idejām un aktivitātēm ir kļuvis par daudzu bibliotekāru iedvesmotāju.

Es mīlu Latviju!

Cienījamie lasītāji un bibliotēkas virtuālie apmeklētāji! Tuvojas Latvijas 95 dzimšanas diena un bibliotēkā izlikta plaša izstāde "Es mīlu savu Latviju!", kurā atspoguļots Latvijas tapšanas ceļš no 1914 līdz 1990.gadam.Atradīsiet arī dzejoļus, veltījumus un dziesmas par Latviju. Nāciet un izvēlieties sev vajadzīgāko izdevumu, lai stiprinātu mīlestību uz Latviju!