Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: oktobris 1, 2023

Vērts pieminēt

 Četri kungi, kuriem oktobra mēnesī atzīmējam ievērojamas jubilejas, ir pelnījuši, ka tos pieminam. Dzimuši Rundālē un Svitenē, skolojušies Jelgavā, Maskavā, Pēterburgā, karojuši Tīreļpurvā, strādājuši Jelgavā, Rīgā, Rūjienā.

Ziemeļu kaimiņi

  Rundāles MFC izlikta izstāde " Mūsu Arktikas nākotne" , kuras atklāšana notika 29. septembrī. Daļa izstādes izlikta bibliotēkā. Lai arī populārzinātnisku grāmatu par Arktiku nav daudz,  tomēr  izvēlei ir dāņu, islandiešu, norvēģu, zviedru daiļliteratūra, kurai ir savs lasītāju loks. Nāciet un izvēlieties, ja vēl neesat paguvuši.

Oktobra novadnieki

 Roberts Slokenbergs - mācītājs no "Pareizu" mājām Rundālē ir teicis "Lai katrs dzīvojam tā : Dievam, savai tautai un tēvzemei". Ar šiem vārdiem pagodināsim astoņus mums svarīgus novadniekus, kuriem šūpulis kārts oktobra mēnesī.  Tie ir: Jānis Kore 130 Roberts Slokenbergs 125 Vilis Bazons 115 Mārtiņš Segliņš 95 Leo Kalnietis Daira Līdaka Pēteris Doriņš Eduards Štrauss Pieminam un turam atmiņā! Foto: Ļ.Brazjule Vairāk skatiet digitālajā novadnieku kalendārā "Rundālieši" .