Pāriet uz galveno saturu

Laimīga satikšanās Kuldīgā

29. un 30. aprīlī Kuldīgā biedrība „Kūrava”, Kurzemes kultūras mantojuma centrs jau desmito reizi pulcēja stāstniekus un atbalstītājus uz Kurzemes stāstnieku festivālu „Ziv’ zup’”, kas ir senākais stāstnieku festivāls Latvijā.

„Ziv’ zup’” pirmoreiz notika 2007. gadā. Tolaik izveidotā Kurzemes stāstnieku kopiena ir festivāla kodols arī pašlaik. Ieguldot rīkotāju un dalībnieku entuziasmu, ir izdevies noturēt un attīstīt ideju par stāstniecību kā demokrātisku prasmi, kuras galvenā vide ir nelielas kopienas, kas dalās ar saviem stāstiem un tajos ietverto pieredzi. Pateicoties šim festivālam, ir izveidojies stāstnieku festivāls ar dažādām aktivitātēm, kas aptver visus četrus Latvijas novadus.

Arī Pilsrundāles bibliotēka, kas ir viena no Stāstu bibliotēkām, piedalījās, lai satiktos ar diviem interesantiem stāstniekiem.
Viens bija bibliotekārs Injaki no Spānijas, kurš sevi uzskata par tipisku bibliotekāru nevis stāstnieku, bet viņam ir Stāstu stundas, kurās viņš izspēlē basku mītus, pasakas, iesaistot bērnus, kas ir atnākuši. Tā ir improvizācija, jo reizēm bērnu darbošanās tēlos, maina stāsta virzību. Taču tas viņu neuztrauc, jo galvenais ir darbošanās.

Injaki un Daina Girvaite

Otrs bija stāstnieks Kolins Makalisters (Colin McAllister) no Skotijas, kurš stāsta pasakas, teikas un dzīvesstāstus. Viņa stāstīšanas maniere ir ļoti saistoša, jo pats ir izcils dziesminieks un vienmēr spēj apburt publiku.

Kolins ar tulku

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Vērts pieminēt

 Četri kungi, kuriem oktobra mēnesī atzīmējam ievērojamas jubilejas, ir pelnījuši, ka tos pieminam. Dzimuši Rundālē un Svitenē, skolojušies Jelgavā, Maskavā, Pēterburgā, karojuši Tīreļpurvā, strādājuši Jelgavā, Rīgā, Rūjienā.