Pāriet uz galveno saturu

Bibliotēkas diena dzīvē

Latvijā no 20.-26.aprīlim notiek Bibliotēku nedēļa ar devīzi "Pastāvēs, kas pārvērtīsies!" un akcija
 "Bibliotēkas diena dzīvē"(LibdayLV). Arī Pilsrundāles bibliotēka atsaucās uz abiem notikumiem.
Nedēļa paskrēja vēja spārniem pārnestā un tiešā nozīmē. Kāda lasītāja teica, ka pie bibliotēkas mājas stūra tā pūtis vējš, ka viņa netikusi uz priekšu. Labi, ka maisiņā bijušas 8 grāmatas:)
Pirmdien, 20.aprīlī atnāca ilgi neredzēts lasītājs un prasmīgs rokdarbnieks-J.Degols. Viņš ada rakstainus cimdus, cepures un auž jostas, celaines. Pašlaik top Ceraukstes jostas kopija.





Otrdien, 21.aprīlī, atveda un uzstādīja jaunos datorus. Tie piešķirti projektā "Publisko interneta pieejas punktu attīstība Rundāles novadā". Plašāk par projektu lasiet šeit. Pilsrundāles bibliotēkai piešķirti 3 datori un 1 kopējamā iekārta.

Trešdien, 22.aprīlī, Rundāles novada bibliotēku vadītājas devās pieredzes apmaiņas braucienā uz 3 Mežotnes bibliotēkām. Kolēģes bija sagatavojušas dažus apskates objektus, kuros bijām pirmo reizi. Tie bija Jumpravas muižas parks, kur vēl nelaiž apmeklētājus un Mazā Mežotnes pils, kurā notiek dažādi pasākumi, plenēri.


Apmeklējām Jumpravas, Mežotnes pagasta(centra) un Strēlnieku bibliotēku. Katrā bibliotēkā bija ko apskatīt, aizgūt, dažā raisījās sarunas par bērnu iesaistīšanu lasīšanā un datoratkarību.

Strēlnieku bibliotēkas vadītāja Sandra Cīrule ir dzejniece un bērnu grāmatu autore. Viņa iedvesmoja uz sevis cienīšanu, prioritātēm un pareizas nostājas radīšanu pagastā. PALDIES kolēģēm, ka iedvesmoja uz pārmaiņām savā un darba dzīvē!
Šodiena, ceturtdiena 23.aprīlis,  iesākās ar Domes sēdi, kur esmu viena no deputātiem. Izskatījām 47 jautājumus. Pirms tam aiznesu Domes kancelejas vadītājai - aktīvai lasītājai, jauno grāmatu "Marionešu meitas"/M.Ērnestama/ . Grāmata ir ļoti interesanta, intriga saglabājas no sākuma līdz galam un galvenā varone savā veikaliņā uzņem bērnus un stāsta, lasa pasakas!IESAKU!
Diena vēl nav galā, gaidu pārsteigumus!

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Vērts pieminēt

 Četri kungi, kuriem oktobra mēnesī atzīmējam ievērojamas jubilejas, ir pelnījuši, ka tos pieminam. Dzimuši Rundālē un Svitenē, skolojušies Jelgavā, Maskavā, Pēterburgā, karojuši Tīreļpurvā, strādājuši Jelgavā, Rīgā, Rūjienā.