Pāriet uz galveno saturu

Troļļi nāk!

Gada vistumšākajā laikā vairākos tūkstošos publiskajās un skolu bibliotēkās Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata.  
Šogad Nedēļa notiek no 10. - 16. novembrim un pirmdiena, 10. novembris, ir lielā lasīšanas diena. Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļai ir trīs kopējie lasījumi - Rīta stunda pašiem mazākajiem lasītājiem, Krēslas stunda pieaugušajiem, kā arī jau otro gadu tiek piedāvāts lasījums pusaudžiem. Šogad Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas tēma ir Troļļi Ziemeļos.”
 Pilsrundāles bibliotēka Ziemeļvalstu bibliotēkas nedēļā piedalīsies jau astoto reizi. 10.novembra pēcpusdienā, pēc pašu sacerētas pasakas, veidos multfilmu „Trollis Rollis Rundālē”, visu nedēļu bērni krāsos, zīmēs troļļus un iepazīs Muminus. 12.novembrī plkst. 17:00 uz bibliotēku aicināti pieaugušie, kuri ir bijuši tur, kur Troļļi dzīvo, lai pastāstītu par piedzīvoto, bet izstādi par troļļiem esmu iecerējusi izveidot ar iedzīvotāju palīdzību. Ja jums ir kāds trollis vai kaut kas saistībā ar šīm būtnēm, tad nesiet uz  bibliotēku.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Vērts pieminēt

 Četri kungi, kuriem oktobra mēnesī atzīmējam ievērojamas jubilejas, ir pelnījuši, ka tos pieminam. Dzimuši Rundālē un Svitenē, skolojušies Jelgavā, Maskavā, Pēterburgā, karojuši Tīreļpurvā, strādājuši Jelgavā, Rīgā, Rūjienā.