Pāriet uz galveno saturu

Krēslas stunda klāt

Šogad jau 15.gadu Latvijas bibliotēkās ienāk Krēslas stunda - tas ir pirmdienas vakars, kad nodziest spožas griestu lampas un ļaujam iedegties svecēm - to rāmas liesmas piepilda telpu un atmirdz sanākušo acīs, balsis kļūst rimtākas kā ikdienas burzmā un steigā. Tādas ir Krēslas stundas. 

Šī gada Ziemeļu bibliotēkas tēma ir DAUDZVEIDĪBA ZIEMEĻOS, ar to pirmām kārtām domājot daudzveidību, ko vienā noteiktā un pašvērtīgā nācijā ienes svešie, citādie, ar citādu pasaules un līdzcilvēku vērtējumu, ar citādām ētiskām vērtībām. Un jāmācās saprast, jāmācās sadzīvot.

 Šogad Ziemeļu bibliotēku nedēļas sarīkojumi norisināsies laikā no 12.-16.novembrim.
Rītausmas stundā mazie bērni lasīs un apspēlēs Turbjērna Ēgnera grāmatas ,,Kāpējpeļuks un citi dzīvnieki" 11.nodaļu [teksts], pusaudži Dāvida Lagerkranca pierakstīto pasaulslavena futbolista dzīvesstāstu "Esmu Zlatans Ibrahimovičs"[teksts]. Savukārt pieaugušie Krēslas stundā tiksies ar Mika Nousiainena grāmatas varoņi, ar somu Miku Virtanenu, kuŗš gribēja būt zviedrs...[teksts].
 Vairāk: http://biedribanorden.blogspot.com/2012/10/tuvojas-ziemelu-biblioteku-nedela.html

Latvijā šogad ir reģistrējušās 408 bibliotēkas, kas piedalīsies Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļā.
Projekta vadītāji novēl daudz patīkamu brīžu, iepazīstot Ziemeļvalstu literatūru!

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Vērts pieminēt

 Četri kungi, kuriem oktobra mēnesī atzīmējam ievērojamas jubilejas, ir pelnījuši, ka tos pieminam. Dzimuši Rundālē un Svitenē, skolojušies Jelgavā, Maskavā, Pēterburgā, karojuši Tīreļpurvā, strādājuši Jelgavā, Rīgā, Rūjienā.