Pāriet uz galveno saturu

Makulatūras līderi

Pirmajos trīs makulatūras vākšanas akcijas „Bibliotēka man, es bibliotēkai” mēnešos kopumā esot nodoti 8000 kg makulatūras.

Akcijas organizatori vēsta, ka pašlaik, kad līdz akcijas beigām atlicis viens mēnesis, no bibliotēkām – akcijas dalībniecēm – kopā Līgatnē nogādātas vairāk kā 65 tonnas makulatūras (65393,50 kg). Vislielāko aktivitāti parādījušas Vidzemes bibliotēkas, kopā savācot 28837,50 kg makulatūras. Vidzemei seko Zemgales bibliotēkas – savākti 16579 kg, mazāk aktīvas ir Latgales (11242 kg) un Kurzemes (8735 kg) bibliotēkas.

 Jelgavas Zinātniskā bibliotēka ar tās filiālbibliotēkām nosaukta starp akcijas Zemgales reģiona līderēm.

Lai iegūtu akcijas galvenās balvas, bibliotēkas tiek vērtētas pa reģioniem. Pagaidām precīzi dati par vadošajām bibliotēkām katrā no reģioniem netiek nosaukti, taču Jelgavas Zinātniskā bibliotēka, kopā ar Pilsrundāles bibliotēku un Valles bibliotēku, ir minēta starp Zemgales reģiona līderēm, un pretendē uz reģiona galveno balvu – fotoaparātu un kliņģeri.

Tāpat katrai bibliotēkai ir dota iespēja par katriem nodotiem 500 kg makulatūras dāvanā saņemt 2,5 kg papīrfabrikā „Līgatne” ražota papīra.
Akcija vēl turpinās līdz 31.oktobrim, bet Pilsrundāles bibliotēka pārtrauca vākšanu.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Vērts pieminēt

 Četri kungi, kuriem oktobra mēnesī atzīmējam ievērojamas jubilejas, ir pelnījuši, ka tos pieminam. Dzimuši Rundālē un Svitenē, skolojušies Jelgavā, Maskavā, Pēterburgā, karojuši Tīreļpurvā, strādājuši Jelgavā, Rīgā, Rūjienā.