Pāriet uz galveno saturu

Pirmā diena libdayLV

Šodien pirmdiena, garā diena, jo strādāju no 11-19. Jau no rīta zināju, ka šodien darbošos ar makulatūras pārkraušanu uz paletēm, tāpēc darba drēbes un cimdi jāņem līdzi.
Pie bibliotēkas sēdēja jau 3 cilvēki: divi mazi, bet datoratkarīgi un viens liels, kas spēlē visu dienu dambreti datorā, bet viņš mums čempiņš Latvijas mērogā!
Kā jau tas vienmēr no rīta ir-bibliotēka pilna ar lasītājiem un citu pakalpojumu kārotājiem. Tā nemanot pienācis jau plkst. 13. Domāju, ka jāiet ar to makulatūru nodarboties un kā reiz , divi zāles pļāvēji arī stāv un pīpē. Nodomāju, ka tas gan labs gājiens, jo būs kas palīdz salikt tās paletes, jo viņām ir sava konstrukcija.
Vīri uzreiz palīdz sanest un salikt tās koka detaļas un es varu sākt!
Likdama priecājos par to, ka tik daudz makulatūras sanests, cilvēkiem tīras mājas, pagrabi un bēniņi. Atlieku arī bibliotēkai tādas, kas reiz prasītas un vienam vīram arī sava vēlme, proti, pēc grāmatām vecajā drukā, jo Bībeli izlasījis, kad vēlējies iemācīties šo druku un žurnālu "Dadzis", jo to lasījis mazs būdams.
Pēc stundas bērni klāt un arī palīdz. Dažs paķer ko jaunāku un nes uz dzīvokli mammai rādīt, taču viņa teikusi, ka nes tik prom, tētis jau neko nelasa.
Cits zēns kāro pēc kabatiņām, kuras samestas pietiekoši, lai mazais iedegtos vēlmē salikt savas lietas.
Bibliotēkā pa šo laiku miers un klusums, jo tie kas sēž katru dienu pie datoriem zinās, kur mani meklēt.
Pa vidu sarunas ar garāmgājējiem par to, kā tā var, cits pienes savu kravu ar žurnāliem un reklāmām, bet nepatīkamākais bija tas, ka kādai nepatīk, ka te vispār stāv šie briesmekļi, kas bojā skatu. Atbildēju, ka viņa traucē progresu un nedomā zaļi un pozitīvi!
Tā pienāca plkst. 17, kad otrais konteiners pieveikts. Nu, ko, jāiet pusdienās, nodomāju, jo nenesīšu jau mājās.
Rīt jauna diena un būs atkal makulatūra, jo šodien iedzīvotāji saņēma Rundāles novada ziņas, kurās bija publicēta informācija par šo akciju, būšot 39 maisi!!! Ceru, ka Līgatnes papīrfabrika  papīru mums uzdāvinās:)
 

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Vērts pieminēt

 Četri kungi, kuriem oktobra mēnesī atzīmējam ievērojamas jubilejas, ir pelnījuši, ka tos pieminam. Dzimuši Rundālē un Svitenē, skolojušies Jelgavā, Maskavā, Pēterburgā, karojuši Tīreļpurvā, strādājuši Jelgavā, Rīgā, Rūjienā.