Pāriet uz galveno saturu

Rudens stāsti


Rudens stāstu seminārā 12.11. mēs tikāmies ar dramaturgu Lauri Gundaru, kurš sniedza ieskatu stāsta pasniegšanas principos, izceldams 4 cilvēka pazīmes: vecumu, izcelšanos, darba veidu, sapni.Stāstniekiem jāprot runāt par cilvēku vienkārši un saprotami, izmantojot šīs pazīmes, jo tikai cilvēciskais mūs vieno un jebkuru stāstu padara saprotamu.L.Gundara grāmatā "Dramatika jeb racionālā poētika" ir pilnīgs šīs teorijas apskats.

Vita Strautniece iepazīstināja ar vietvārdu daudzveidīgo pielietojumu, kuru varam izmantot savos stāstu pasākumos. Skatiet mājas lapu VIETVĀRDI un VIETVĀRDU DATUBĀZE
Pireta Pēra pārstāv Igaunijas stāstnieku kopienu un viņas stāstījums mums bija brīnišķīgs piemērs, kurš atklāja ziemeļu kaimiņu valodas skaisto plūdumu, stāstnieces prasmi runāt, dalīties, noturēt interesi.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Vērts pieminēt

 Četri kungi, kuriem oktobra mēnesī atzīmējam ievērojamas jubilejas, ir pelnījuši, ka tos pieminam. Dzimuši Rundālē un Svitenē, skolojušies Jelgavā, Maskavā, Pēterburgā, karojuši Tīreļpurvā, strādājuši Jelgavā, Rīgā, Rūjienā.