Pāriet uz galveno saturu

Lamento


Katram bibliotekāram ir jāizlasa Bērnu žūrijas kolekcija, lai varētu ar bērniem pārrunāt. Es sāku ar Megijas Stīvoteras "Lamento: Feju karalienes viltus".
"Lamento" latīņu valodā nozīmē ‘raudas’, bet mūzikā- Skumja ārija, gk. 17.-18. gs. itāliešu operā.
Grāmatā galvenā varone Dīrdre ir sešpadsmit gadus jauna meitene, kura ir ļoti talantīga arfiste. Viņa dzied un spēlē skumjas feju balādes un tā izpelnās to uzmanību. Bet grāmatā fejas nebūt nav labas un mīļas, bet visai nežēlīgas, jo kalpo vēl nežēlīgākajai Feju karalienei. Grāmatā ir skaista pirmā mīlestība, vecāku noslēpumi, Saulgriežu mistērijas, meitenes drosme un visai labs iznākums, kurš prasās pēc turpinājuma, kuru noteikti apgādā Jumava iztulkos. Es gaidīšu!

P.S. Tomass Vārsmotājs - Elfzemes karalienes pavedināts arī piedalās šajā stāstā, tāpēc tagad ātri izlasīšu Elenas Kušneres grāmatu "Tomass Vārsmotājs"(1997)...

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Vērts pieminēt

 Četri kungi, kuriem oktobra mēnesī atzīmējam ievērojamas jubilejas, ir pelnījuši, ka tos pieminam. Dzimuši Rundālē un Svitenē, skolojušies Jelgavā, Maskavā, Pēterburgā, karojuši Tīreļpurvā, strādājuši Jelgavā, Rīgā, Rūjienā.