Pāriet uz galveno saturu

Stāsti kā tilti

Stāstnieki uz Līgatni aiznesa vēsti par to, ka stāstīt vajag, ka tas ir interesanti un ikdienu izdaiļo. Pilsrundāles bibliotēka ir stāstu bibliotēka un A. Ramane stāstniece, kura arī nes stāstniecības ideju pa Latviju.
IV Vidzemes stāstnieku festivāls notika no 5. - 6.10. Līgatnē un tās apkārtnē. Šī gada festivāla tēma bija "Tilti".



Vienu tiltu pārgāju kopā ar Līgatnes vidusskolas vecāko klašu audzēkņiem. Saruna sākās ar manas profesijas izvēli, bet turpinājās, izmantojot Stāstu kārtis, kuras lieliski palīdzēja atraisīties katram.




Izstāstīju pasaku par Noburtajiem kraukļiem, stāstu par Lieliem sapņiem, Glāzi piena un Jorenu, kurš nesmējās. 


Otru tiltu pārgāju kopā ar stāstniecības aizsācēju Latvijā Gunti Pakalnu, tiekoties ar Augšlīgatnes senioriem. Divatā ir vieglāk, jo var spēlēties ar stāstu izvēli un klausītājiem piedāvājām ļoti dažādus: anekdotes un joku stāstus, pasakas un līdzību stāstus.

Līgatnes bunkurā atcerējāmies padomju laika stāstus par civilo aizsardzību.

Katram bija ko pastāstīt, bet atrašanās tādā vietā bija nepatīkama. Cerēsim, ka gidiem būs viela savu stāstu papildināšanai.
Festivāls noslēdzās ar ekskursiju pa Līgatni: Līgatnes apkārtne, pārceltuve pār Gauju, papīrfabrika ar baiso pamestību un Amatu māju. 
Paldies līgatniešiem par uzņemšanu!


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Vērts pieminēt

 Četri kungi, kuriem oktobra mēnesī atzīmējam ievērojamas jubilejas, ir pelnījuši, ka tos pieminam. Dzimuši Rundālē un Svitenē, skolojušies Jelgavā, Maskavā, Pēterburgā, karojuši Tīreļpurvā, strādājuši Jelgavā, Rīgā, Rūjienā.