Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: janvāris 4, 2015

Zini savas tiesības!

Bibliotēkā vari saņemt kalendāru 2015.gadam. To dāvina Latvijas Republikas Tiesībsarga birojs. Kalendāru skaits ir ierobežots.

Tulko ar prieku!

Tagad tulkot kļūs daudz vieglāk,jo ir jauna mašīntulkošanas programma HUGO , kas ir daudz,daudz,daudz reižu kvalitatīvāka par Google  piedāvāto. Varēsiet tulkot vēstules, dokumentus, interneta lapas no angļu uz latviešu(un otrādi) un no latviešu uz krievu valodu. Mašīntulkošanas programma ir izstrādāta ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu, sadarbojoties Kultūras informācijas sistēmu centram (KISC) un valodas tehnoloģiju uzņēmumam Tilde kopīgā projektā "Daudzvalodu korpusa un mašīntulkošanas infrastruktūras izveide e-pakalpojumu pieejamības nodrošināšanai". Izmēģiniet  https://hugo.lv/

Kaza kāpa debesīs

Sveicināti Jaunajā 2015. gadā! Ķīnieši to sauc par Koka Kazas vai Aitas gadu, bet latvieši par Saules gadu!!! Lai nu kā, bet Pilsrundāles bibliotēka gaidīs savus lasītājus, apmeklētājus, lietotājus, klientus utml., neatkarīgi no tā kas par zvēru nāks priekšā:) Starp citu, Kazai ir liela nozīme latvieša dzīvē, paklausieties paši!