Pāriet uz galveno saturu

Ak, sieviete!

14. aprīlī, sestdien, plkst. 15.00 ar sarīkojumu “Sieviete stāstos” Andreja Upīša memoriālajā muzejā Rīgā, Brīvības ielā 38-4, turpinājās Latvijas mutvārdu stāstnieku ikmēneša pasākumu cikls.
Stāstnieku kopbilde

Katra pasākuma tēma ir saistīta ar kādu Andreja Upīša labi vai ne tik labi pazīstamu darbu, un aprīlī tas ir romāns “Sieviete”, kas tika publicēts 1910. gadā.
14. aprīļa sarīkojums bija veltīts ne tikai Upīša “Sievietei”, bet arī sievietes tēmai vispār, un ikviens sarīkojuma apmeklētājs tika laipni aicināts (bet ne piespiests) piedalīties ar saviem mutvārdu stāstiem par šo mūžīgo un neizsmeļamo tēmu.
Sievietes sāk!

Sarīkojumu vadīja LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieks Dr. philol. Guntis Pakalns, piedalījās: Liesma Lagzdiņa (Kuldīga), Aelita Ramane (Pilsrundāle), Vilhelmīne Jakimova (Preiļi), Solveiga Boicova (Valmiera), Normans Graustiņš (Baldone) un citi Latvijas stāstnieki.
Klausītāji ar labajām acīm.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Vērts pieminēt

 Četri kungi, kuriem oktobra mēnesī atzīmējam ievērojamas jubilejas, ir pelnījuši, ka tos pieminam. Dzimuši Rundālē un Svitenē, skolojušies Jelgavā, Maskavā, Pēterburgā, karojuši Tīreļpurvā, strādājuši Jelgavā, Rīgā, Rūjienā.