Pāriet uz galveno saturu

Stāstu laiks klāt

Stāstu laiks ir klāt un Pilsrundāles bibliotēka rīko pirmo tikšanos. Tā notiks 14.oktobrī plkst. 16:00 UNESCO nedēļas laikā, kad visā Latvijā notiks pasākumi, kuros slavinās Latvijas vērtības gan valstiskā, gan novadu mērogā.

UNESCO nedēļā no 10. līdz 16. oktobrim tiks atzīmēta 25. gadadiena kopš Latvija pievienojās Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijai (UNESCO). Viens no UNESCO darbības uzdevumiem Latvijā ir izcelt vērtības, kas stiprina valstiskumu un piederību, un rast jaunus veidus, kā par tām stāstīt sabiedrībai. Tādēļ UNESCO nedēļā aicinām cildināt vērtības, kas vieno tautu, stiprina piederību, raksturo tradīcijas, vēsturi, valsts un sabiedrības attīstību, kā arī veido katra tās iedzīvotāja identitāti.


Stāstu vakarā runāsim par vienu no Latvijas vērtībām - mūsu Likteņupi Daugavu, jo Daugavas loki ir iekļauti UNESCO Pasaules mantojuma Nacionālajā sarakstā.
Vairāk par to lasiet šajā sarakstā.

Vakara īpašā viešņa būs Anita Krūmiņa - Štikāne, kas ilgus gadus bija Daugavas muzeja gide un pati dzīvo Doles salā, kas ir lielākā sala uz Daugavas. Viņa ir brīnišķīga stāstniece un katram būs iespēja uzzināt, kāda ir dzīve uz salas un, kā vieta ietekmē cilvēkus.


Uz tikšanos bibliotēkā!

Komentāri

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

Vērts pieminēt

 Četri kungi, kuriem oktobra mēnesī atzīmējam ievērojamas jubilejas, ir pelnījuši, ka tos pieminam. Dzimuši Rundālē un Svitenē, skolojušies Jelgavā, Maskavā, Pēterburgā, karojuši Tīreļpurvā, strādājuši Jelgavā, Rīgā, Rūjienā.