Pāriet uz galveno saturu

Trešā tikšanās



Pienākusi trešā un noslēdzošā tikšanās projektā "Rakstnieki Rundālē". Pie sevis uzņemsim Gundegu Repši.
"Repše dzimusi strādnieku ģimenē, mācījusies Rīgas 50. vidusskolā un 36. vidusskolā. 1985. gadā beigusi Latvijas Valsts Mākslas akadēmijas Mākslas vēstures un teorijas nodaļu. Bijusi referente Mākslinieku savienībā (1985-1992), līdzstrādniece žurnālā “Liesma”, laikrakstā “Labrīt”, “Izglītība un Kultūra”, žurnālā “Karogs”, kopš 90. gadiem ir profesionāla rakstniece.Pirmā publikācija ir stāsts „Kamielis Vecrīgā” laikrakstā „Literatūra un Māksla” 1979. gadā. Kopš 1982. gada Repše publicē rakstus un recenzijas par literatūras, mākslas un sabiedriskiem jautājumiem. 21. gadsimtā Repše strādā pie romānu cikla Smagais metāls, kura galvenā varone daļēji ir pašas autores personība dažādos dzīves periodos. Repše saņēmusi Raiņa un Aspazijas fonda balvu (1993) un Literatūras gada balvu par izcilu devumu 2000. gada prozā."/vairāk lasiet te: http://lv.wikipedia.org/wiki/Gundega_Rep…

Tikšanās notiks 30.aprīlī plkst. 14:00 Pilsrundāles vidusskolas aktu zālē. Tikšanās mērķauditorija - izglītojamie no 9.-12.klasei un pedagogi. Citi interesenti, lūdzu, piesakieties bibliotēkā personīgi vai pa tālr. 63962402.

Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitālfonds, Rundāles novada dome un organizē Pilsrundāles bibliotēka sadarbībā ar Pilsrundāles vidusskolu.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Vērts pieminēt

 Četri kungi, kuriem oktobra mēnesī atzīmējam ievērojamas jubilejas, ir pelnījuši, ka tos pieminam. Dzimuši Rundālē un Svitenē, skolojušies Jelgavā, Maskavā, Pēterburgā, karojuši Tīreļpurvā, strādājuši Jelgavā, Rīgā, Rūjienā.