Pāriet uz galveno saturu

UNESCO nedēļa

No 13.-19.oktobrim Latvijā notiek UNESCO nedēļas pasākumi.UNESCO Latvijā un pasaulē aktualizē vērtības, kas ir unikālas un saglabājamas gan nacionālā, gan starptautiskā mērogā, tāpēc no šī gada 13. – 19. oktobrim UNESCO Latvijas Nacionālā komisija jau ceturto gadu rīko UNESCO nedēļu Latvijā, kas šogad būs veltīta stāstiem par mantojumu.
 Tāpēc šogad UNESCO nedēļā ikviens aicināts iepazīt un iedzīvināt kultūras mantojumu, kas iekļauts kādā no UNESCO starptautiskajiem vai nacionālajiem sarakstiem caur personisko pieredzi vai kāda cita tuva cilvēka atmiņām, stāstiem vai leģendām.
Īpaši izglītības iestādes, bibliotēkas un atmiņas institūcijas UNESCO nedēļā no 13. – 19. oktobrim aicinātas:
- Iesaistīties UNESCO LNK projektā „Baltijas ceļa stāsti” un dokumentēt atmiņas par Baltijas ceļa norisi pirms 25. gadiem, publicējot tās interneta vietnē www.thebalticway.eu, kā arī rīkot tematiskus pasākumus, tostarp Baltijas ceļa stundas skolēniem un studentiem;
- Izmantot UNESCO LNK materiālu „UNESCO Latvijas mantojuma skapis” un interaktīvo karti „UNESCO Latvijas dārgumi”, lai iepazītu UNESCO mantojumu Latvijā un fiksētu vietējo cilvēku atmiņas, nostāstus un leģendas par šo mantojumu;
- Rīkot diskusijas, atmiņu un stāstu vakarus, izglītojošas ekskursijas un citus radošus pasākumus, kas saistīti ar UNESCO mantojumu Latvijā;
- Apmeklēt kādu no 14 UNESCO mantojuma vietām Latvijā vai ar šo mantojumu saistītas institūcijas un pastāstīt par to sociālajos tīklos, lietojot mirkļabirku #unesconedela.
Pilsrundāles bibliotēka 15.oktobrī piedalīsies UNESCO LNK tīkla „Stāstu bibliotēkas”  seminārā Siguldas novada Jūdažu bibliotēkā.
  Seminārā plānots izvērtēt projekta „Baltijas ceļa stāsti” norisi, noklausīties vietējo siguldiešu pieredzi par kultūras pasākumu nozīmi vietējai sabiedrībai un pieredzi darbā ar liecību apkopošanu par Baltijas ceļu, kā arī praktizēties stāstu stāstīšanā un uzklausit vērtīgus padomus stāstnieku festivālu rīkošanā.
Vairāk par pasākumiem skatiet šeit.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Vērts pieminēt

 Četri kungi, kuriem oktobra mēnesī atzīmējam ievērojamas jubilejas, ir pelnījuši, ka tos pieminam. Dzimuši Rundālē un Svitenē, skolojušies Jelgavā, Maskavā, Pēterburgā, karojuši Tīreļpurvā, strādājuši Jelgavā, Rīgā, Rūjienā.